marți, 30 octombrie 2012

Opriţi nebunia !

În ultimii ani viaţa noastră a intrat într-un cerc vicios în care ne tot învârtim ,fără a vedea calea de ieşire.Să începem de pildă cu week-endurile de care ar trebui să se bucure tinerii,copiii şi nepoţii noştri.Cum se încheie nopţile de ieşiri la petreceri tinereşti ? Fie cu accidente de maşină datorate conducerii sub influenţa alcoolului, fie mai rău,cu bătăi la porţile cluburilor de noapte,soldate cu răniri grave sau chiar  cu decese ,care în mare parte se datorează deasemenea consumului exagerat de alcool sau chiar droguri.Unde am ajuns ?!Prima ştire din dimineaţa de azi,când scriu aceste rânduri,a fost despre un tânăr din Kiriath Ata,o minunăţie de băiat de 23 de ani,având încă  o mutriţă de copil,care la plecarea de la o petrecere dintr-un club local a fost înjunghiat mortal.Un cuţit înfipt în mod criminal în spate de către un beţiv descreierat sau cine ştie...poate un terorist care a pândit pe la colţ o victimă uşor de atins.Deocamdată nimeni nu l-a identificat, totul s-a petrecut prea repede,iar criminalul a reuşit să dispară stricând petrecerea,voia bună,dar mai ales ,a ucis un om tânăr care mai merita mulţi ani de viaţă fericită.Poliţia se străduieşte, deşi nu întotdeauna reuşeşte să-l descopere pe ucigaş.Iar când îl descoperă şi îl predă justiţiei,ei bine,nici atunci părinţii profund îndureraţi  nu primesc satisfacţia de a-l vedea pe făptaş pedepsit pe măsura faptei sale.Aici îmi permit să am o părere : nu este vinovată justiţia !,ci legile sunt prea blânde.Cred că un număr de pedepse drastice aplicate în cazurile foarte grave,ar determina pe ,,mânuitorii de cuţite,,să gândească de multe ori înainte de a îndrăzni să acţioneze.Şi fiindcă am amintit despre părinţii îndoliaţi,se pare că ei sunt primii prizonieri ai cercului vicios din care nu vor ieşi niciodată.Cum să procedeze părinţii atunci când un fiu de 23 de ani vrea să iasă vineri noaptea la o distracţie cu prieteni ? Oare au dreptul să-i interzică,îi pot pretinde să trăiască izolat,sau pot alege locul de petrecere al unui grup întreg ? Nu ! Nici un părinte nu strică bucuria copiilor săi şi nu-i transformă în nişte singuratici.Prin urmare,mama şi tata rămân treji în propria lor capcană,pândind momentul când aud cheia deschizând uşa apartamentului,după care abia încearcă să se relaxeze şi ei cu un somn odihnitor.Chiar dacă a trecut de ora 6 dimineaţa.Asta în cazurile fericite când ,,copilul,,se întoarce acasă întreg şi mulţumit .
Cu asta nu am încheiat ,,nebunia,, în care ne scăldăm. Până acum vorbeam doar de cazuri normale, care se transformă uneori în tragedii datorită unei situaţii create în ţara aceasta în ultimile decenii.Se povesteşte,că au fost cândva vremuri normale prin locurile noastre,când şi petrecerile tineretului se desfăşurau frumos,civilizat şi se încheiau la fel. Avem însă şi un alt fel de tineri în ziua de azi, care fac pe războinicii sau se consideră chiar ,,eroi,,în slujba naţiunii, fără a înţelege că prin faptele lor ei pun naţiunea într-o situaţie penibilă,chiar primejdiosă. Aşa zişii ,,subversivi,, îndemnaţi de capete înfierbântate şi inconştiente,pe care trebuie să-i oprim la timp ,înainte de a ne împinge pe toţi către o prăpastie periculoasă,numită lupte interne. Oare nu ne ajung cele externe,nu avem destui duşmani plasaţi în toate punctele cardinale,ca să ne permitem a aprinde şi o flacără în interiorul ţării ? Cine îi aţâţă pe aceşti tineri lipsiţi de judecată şi bun simţ să batjocărească alte religii ,să mânjească pereţii unor biserici sau moschei ?Ei ne pun în situaţia să ne fie ruşine de ruşinea lor,şi totodată să ne îndoim de faptul că sunt oameni cu adevărat pioşi. Căci un om care crede cu adevărat în Dumnezeu,este convins că El este Unic pentru întreaga omenire,indiferent de religie .Comiţând fapte nedemne faţă de Lăcaşurile sfinte a oricărui om,zurbagii noştri îl insultă pe pe Cel de Sus,ca şi propria lor credinţă.
Aici m-am referit nu numai la nebunii noştri, ci şi la acelaşi soi de ,,nebuni,, care merită aceeaşi calificare,dar şi aceeaşi pedeapsă.Adică huliganii care demontează statui ridicate în memoria unor evrei merituoşi,profanatori de temple sau morminte evreieşti,ca şi cum ,,răzbunarea ,,împotriva unor morţi ar putea deveni un  act de vitejie,dovedind patriotism sau pioşenie. Doamne,apără-mă de proşti,că mă pot apăra şi singură de deştepţi.!
Ce să mai spun,că este nebunie să ne fărămiţăm forţele în multe partide politice care trag ţara în toate direcţiile ca şi carul tras de mulţi cai,fiecare sfâşiindu-l fugind în altă direcţie ?
Să mai adaug că este pură nebunie să pornim la pregătirea costisitoare a unor alegeri guvernamentale când atâtea ţări sunt pe cale să se înece în criza economică ,când avem obligaţia să ţinem ţara într-un echilibru tocmai în clipe grele când duşmanii –tot mai mulţi- se străduiesc să ne împresoare şi avem nevoie de un larg sprijin internaţional ?Dar nu mai spun nimic, nu acum, despre acest subiect vom mai vorbi nu o dată.Până ce se vor găsi forţele capabile să oprească nebunia generală .Ca să putem continua să trăim normal aici şi peste tot ,precum ni se cuvine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu